Biografie Nettie Hofkens

Na een periode van ziekte is Nettie Hofkens op 1 september 2019 overleden. Nettie genoot enorm van het leven, en van haar grootste passie: schilderen. Ze wil iedereen bedanken voor het in haar gestelde vertrouwen en wenst haar klanten nog steeds veel plezier met hun aankoop.

Nettie Hofkens - Beeldend kunstenaar

Schilderen is een passie!

Voor Nettie Hofkens (geboren te Elst GLD 1960) is schilderen een passie! Na jarenlang als redacteur te hebben gewerkt bij diverse vakbladen op het gebied van lifestyle en mode, heeft zij zich vanaf 2005 volledig toegelegd het uitbouwen van haar kunstwerkzaamheden. Naast haar werk in een mooie kunstgalerie in Bussum besteedt zij veel tijd aan schilderen. Het is haar ultieme manier om haar gevoelsleven te kunnen verwoorden.

Rood is de ultieme kleur voor gevoel

Nettie’s schilderijen zijn opgebouwd uit vele lagen. Nettie werkt intuïtief en met veel vaart. Er is geen vooropgezet plan, slechts een gevoel dat naar buiten moet komen. Door de vele lagen verf en andere materialen hebben haar schilderijen veel diepte en structuur en krijgen de kleuren een ongeëvenaarde gloed. Rood is de ultieme kleur om haar gevoel weer te geven, hoewel er ook uitstapjes zijn naar blauw- en turquoise tinten. Accenten worden gelegd met speciale goud- of zilververf om het schilderij net even een extra sprankeling te geven. Omdat iedereen kunst zo persoonlijk ervaart wil zij de kijker de ruimte geven zijn eigen interpretatie van het schilderij te mogen hebben.

Abstracte kunst

Je bepaalt zelf wat je voelt, ziet en ervaart. De werken hebben daarom geen titels. Wat ze gemeen hebben is dat ze toch vaak naar het landschappelijke neigen. Droomlandschappen, ontstaan in haar gevoelswereld.

Nettie Hofkens heeft diverse cursussen gevolgd in figuratief schilderen, maar uiteindelijk ging haar voorkeur uit naar het vrijere werk. Vanaf 2000 schildert ze hoofdzakelijk abstract met soms enkele herkenbare elementen. Ze mag zich verheugen op een toenemende belangstelling.

(door Ruud Spittuler, galeriehouder in Bussum)